Deze website gebruikt cookies en scripts om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Oké, ik begrijp het!

Informatie voor leerlingen

Hallo!
Leuk dat je komt kijken op de site van het St. Michaël College. We zullen je op de volgende pagina’s wat informatie geven over onze school.

Ondersteuning en begeleiding

Accentmodules

Spectrascholair

Technasium

Toptalentbegeleiding

vwoXtra

Het St. Michaël College, ook wel SMC genoemd, is een school met oog voor de wereld, oog voor talent! Daarmee willen we zeggen dat creativiteit in denken en doen én dat zorgzaamheid voor anderen een belangrijk speerpunt is. We hebben hier zelfs een aparte afdeling voor, genaamd Spectrascholair. Er worden o.a. feesten georganiseerd, theaterdagen, sporttoernooien, (break)dance, een skidag en nog veel meer. Het meeste wordt door de leerlingen zelf geregeld in commissies. Je kan vanaf leerjaar 2 deelnemen in een commissie.

Als je voor het St. Michaël College kiest mag je twee vrienden of vriendinnen opgeven bij wie je in de klas wilt komen, uiteraard wel binnen de soort klas (havo/vwo, vwo of vwo-Xtra) waarin je geplaatst wordt. We proberen de leerlingen van dezelfde basisschool zo goed mogelijk over de verschillende klassen te verdelen.

Wat bijzonder is, is dat je in klas 2 één vak zelf mag kiezen. Dit noemen we de Accentmodule. De verschillende modules veranderen van jaar tot jaar, maar je kunt denken aan modules zoals: Drama, E-Magazine-Maker, Eten & Weten, Kunst, Muziek, Natuur, Spaans als tweede taal, en Sport. 

Op het St. Michaël College kennen we in het eerste leerjaar drie soorten klassen:

 • Havo/vwo-klassen:
  voor leerlingen die van de basisschool een havo- of een havo/vwo-advies hebben gekregen. Aan het eind van de eerste klas krijg je een advies voor klas-havo of voor klas2-vwo.
  Meer informatie over havo/vwo-klassen vind je hier.
 • Vwo-klassen:
  bedoeld voor leerlingen met een vwo-advies.
  Meer informatie over vwo-klassen vind je hier.
 • De vwoXtra-klas:
  bedoeld voor leerlingen met een vwo-advies met een aanbeveling voor extra uitdaging.
  Meer informatie over vwoXtra-klassen vind je hier.