Deze website gebruikt cookies en scripts om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Oké, ik begrijp het!

De eerste weken

De eerste ontmoeting na de zomervakantie is bij het ophalen van je boeken en vervolgens bij de eerste mentorles. Tijdens je eerste mentorles krijg je je lesrooster en leer je je klas en mentor beter kennen.

Ook doen we in de beginperiode allerlei leuke en gezellige dingen. Je doet verschillende introductie-activiteiten om de mentor, je klas en het St. Michaël College beter te leren kennen:

  • Je werkt samen met de mentor aan het project “Leefstijl”.
  • Nog voor de herfstvakantie is er een ‘klassendag’ en de eerste feestavond;
  • Als afsluiting van de introductieperiode is er in de week voor de herfstvakantie de brugklaswerkweek waarin de nadruk ligt op het omgaan met elkaar en het leren samenwerken.
    We logeren vijf dagen in vakantiepark "De Roggeberg" in Appelscha. In deze prachtige omgeving organiseren wij allerlei activiteiten om elkaar te leren kennen. Je verblijft met een groepje van ongeveer 6 leerlingen in een huisje waar je onder andere voor elkaar gaat koken. 
    Door de groepsactiviteiten (bijvoorbeeld 't Klimpark, Levend Stratego, fietspuzzeltocht en nog veel andere spelonderdelen) leer je je klasgenoten goed kennen. 

De brugklaswerkweek, met alles erop en eraan, wordt een week om nooit te vergeten. Het zorgt ervoor dat je je snel thuis voelt op onze school!