Deze website gebruikt cookies en scripts om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Oké, ik begrijp het!

De eerste weken

De eerste ontmoeting na de zomervakantie is bij het ophalen van je boeken en vervolgens bij de eerste mentorles. Tijdens je eerste mentorles krijg je je lesrooster en leer je je klas en mentor beter kennen.

Ook doen we in de beginperiode allerlei leuke en gezellige dingen. Je doet verschillende introductie-activiteiten om de mentor, je klas en het St. Michaël College beter te leren kennen:

  • Je werkt samen met de mentor aan het project “Werk!Wijzer!/Leefstijl”.
  • Nog voor de herfstvakantie is er een ‘klassendag’ en de eerste feestavond;
  • Als afsluiting van de introductieperiode is er in de week voor de herfstvakantie de brugklaswerkweek waarin de nadruk ligt op het omgaan met elkaar en het leren samenwerken.
    De opzet van de werkweek is: jou een stuk eigen verantwoordelijkheid geven. Práten over samenwerking is gemakkelijker dan het samenwerken in praktijk te brengen; als je iets van je eigen verlangens moet inleveren om het een ander naar de zin te maken, dan kost dat moeite. Maar iets over hebben voor een ander, geeft je een ander soort voldoening dan je misschien gewend bent. Daarnaast brengen we jullie tijdens zo’n week nog in aanraking met zaken die in het gewone dagelijkse schoolleven niet of nauwelijks aan bod komen.

Al deze activiteiten om de hele school met alles erop en eraan te leren kennen vinden we belangrijk, want we willen dat je je heel snel thuis voelt bij ons op school!