Deze website gebruikt cookies en scripts om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Oké, ik begrijp het!

Beeldende vorming

Het St. Michaël College heeft kunst en cultuur hoog in het vaandel staan. Er wordt schoolbreed zowel binnen- en buitenschool veel aandacht besteed aan culturele activiteiten.

Kunst is overal om je heen. Bij het vak beeldende vorming proberen wij jou hier bewust van te maken.
Je leert er veel verschillende technieken zoals tekenen, schilderen en fotograferen. Vaak gebruiken kunstenaars trucjes om een voorwerp op een vlak papier er toch ruimtelijk uit te laten zien. Dit doen ze bijvoorbeeld door dit voorwerp een schaduw te geven.

Naast het vak beeldende vorming kun je ook nog kiezen voor de kunst-accentmodule. Hier gaan we werken met  technieken waar we in de gewone les niet aan toekomen zoals werken met olieverf, grafiek en film.

In de brugklas passen we het creatieve programma aan op jouw niveau. Natuurlijk kijken we ook naar kunstwerken en hoe ze gemaakt worden. In de vwoXtra-stroom gaan we wat meer wetenschappelijk te werk en maken we gebruik van nieuwe media. 

De CREAweek is een stijlvolle afronding van het schooljaar waarbij talentontwikkeling, ervaringen opdoen en experimenteren voorop staan. Kunst en cultuur bieden een bron van inspiratie en creativiteit om te groeien en te leren. De kunst en cultuur in de Zaanstreek spelen hierbij een belangrijke rol. In de CREAweek ga je spelen in een brassband, schilderen op een echt schildersdoek, leer je HipHop dansen en krijg je les van professionele dansers.

Je kan het vak Kunst Beeldende Vorming kiezen als eindexamenvak. Om toegelaten te worden op kunstacademies moet je een portfolio met werk laten zien, hier werken we samen naar toe. Er zijn veel kunst gerelateerde opleidingen die je zowel op hbo als op de universiteit kan volgen. Denk aan de kunstacademie, foto- en filmacademie, design academie, bouwkunde en architectuuropleidingen maar ook aan archeologie, media en cultuur.

Kunst verbindt, verrast en brengt samen!