Deze website gebruikt cookies en scripts om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Oké, ik begrijp het!

Muziek

Wat doen we bij muziek op het SMC?

Bij muziek proberen wij al jouw muzikaliteit naar boven te halen. Tijdens de muzieklessen leer je vanaf het eerste jaar al verschillende liedjes zingen, piano spelen, gitaar en ukelele spelen en ook al samen musiceren in bandjes. 

Je leert noten lezen en aan de hand van luisteroefeningen leer je zelf horen of bijvoorbeeld een compositie in mineur of in majeur staat, welke onderdelen van het drumstel klinken en op welke tellen dat is.

Verder ga je leren om echt goed naar muziek te luisten, recensies schrijven over jouw favoriete muziek, videoclips maken en zelfs samen met je klasgenoten je eigen liedjes schrijven.

Wij maken in alle eerste klassen gebruik van een heel afwisselende lesmethode met digitale onderdelen en verdiepingsstof voor de vwo-klassen. In de vwoXtra-klas bieden wij daarnaast de mogelijkheid om zelfs eigen muziek te componeren en later op te nemen!

Natuurlijk gaan jullie ook zelf optreden. Zingen, rappen of op je eigen instrument spelen, eventueel met dans erbij. En vind je optreden leuk om te doen, dan is er ook nog de mogelijkheid om aan de jaarlijkse concerten Candle light, Michaël Live, de musical of Michaël Talent deel te nemen!

Muziek is op het SMC ook een geliefd eindexamenvak.