Deze website gebruikt cookies en scripts om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Oké, ik begrijp het!

Spectra - Algemene informatie

Op het St. Michaël College worden alle buitenschoolse activiteiten 'Spectrascholair' genoemd, in het kort 'Spectra'.

“School is meer dan alleen maar leren”
 

Het St. Michaël College staat bekend om zijn grote hoeveelheid buitenschoolse activiteiten. Wij zijn daar als school erg trots op. Wat onze school zo bijzonder maakt, is dat de leerlingen het grootste deel van de activiteiten organiseren. Door leerlingen nauw te betrekken bij de organisatie van feesten, filmavonden en voorstellingen worden zij uitgedaagd om hun kennis niet alleen uit boeken te halen. Het is de bedoeling dat zij zich, juist buiten de les, op het organisatorische en communicatieve vlak ontwikkelen. Onze school biedt de leerlingen de kans om zich te onderscheiden van de meerderheid, zij kunnen een leidende of uitvoerende rol vervullen. Deze kwaliteiten kunnen tegenwoordig bij verschillende selectieprocessen goed van pas komen. 

Het organiseren van een activiteit is daarnaast vooral erg leuk en veel leerlingen sluiten hierbij vriendschappen voor het leven. Je brengt veel tijd met elkaar door en er zijn geregeld uitjes om het groepsgevoel te versterken. Samenwerken is een van de belangrijkste onderdelen bij het organiseren van een activiteit. Dit is zo, omdat je met het aanvullen van elkaars competenties de grootste successen behaalt. 

Op het St. Michaël College maken wij gebruik van een speciaal systeem voor betalingen en inschrijvingen. Het systeem dat wij daarvoor gebruiken heet Senses.

Senses is een website gebouwd door een oud-leerling. Dit is voor ons ideaal en volledig in de lijn met de spectrascholaire activiteiten: voor en door leerlingen. Leerlingen kunnen zich via de Senses opgeven voor alle  vrijdagavondactiviteiten, zij kunnen zich opgeven voor een reis of werkweek en zij kunnen hun collegekaart opnieuw aanvragen.

De informatie over de activiteit of reis staat allemaal op stmichaelcollege.nl/spectra, de betaling wordt daarentegen geregeld via smcsenses.nl. Betalingen worden verricht met een automatisch incasso of via iDeal.