Deze website gebruikt cookies en scripts om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Oké, ik begrijp het!

BrugklasWerkWeek

Naar de middelbare school, dat is nog best een overgang. Je krijgt iedere dag les van allerlei verschillende docenten en je moet je lesboeken keer op keer allemaal meeslepen. Je komt in een nieuwe klas met allemaal vreemde klasgenoten. Aan al die veranderingen wen je natuurlijk erg snel, maar de school helpt je graag een handje.  Aan het begin van het schooljaar is er voor de eersteklassers een werkweek ingepland. De leerlingen verblijven in het bungalowpark ’De Roggeberg’ in Appelscha. Het is een bijzondere werkweek.  Je gaat namelijk met jouw nieuwe klasgenoten allemaal verschillende activiteiten doen. Bovendien zit je met een deel van jouw klas in een eigen huisje.Om ervoor te zorgen dat alles goed verloopt wordt de werkweek altijd goed voorbereid.  Je mag aangeven met wie je graag in een bungalowhuisje wilt, maar de mentor maakt de uiteindelijke indeling. Met de leerlingen uit het bungalowhuisje werk je veel samen. Elke dag ben je met een programma bezig. We wisselen een binnenprogramma af met een buitenprogramma. Ook 's avonds worden binnen- en buitenactiviteiten georganiseerd. Naast de activiteiten moet je er ook voor zorgen dat alles in het huisje goed loopt. Dit betekent dat er gekookt moet worden, het huisje schoon gehouden moet worden, er moeten natuurlijk boodschappen gedaan worden, etc. Je moet eigenlijk alles regelen wat thuis zo gewoon is. Het zou natuurlijk heel mooi zijn als dit alles zonder ruzie of conflicten gebeurt, maar dat is best wel eens moeilijk. Op dit gebied word je ook voorbereid. Tijdens het mentoruur wordt er gewerkt aan ‘Leefstijl’ en krijg je allerlei oefeningen en tips zodat je om leert gaan met moeilijke situaties.

De werkweek is vooral heel leuk, omdat je vrij zelfstandig bezig bent en omdat je activiteiten doet die je niet zo snel weer zou doen. Heb je wel eens van een paal gesprongen die 9 meter hoog is? Ik denk het niet… Ben je wel eens met een groepje leerlingen door de “Kale Duine” gefietst? Ik denk het niet… Heb je wel eens een feest meegemaakt dat door leerlingen van je eigen school werd georganiseerd? Ik denk het niet…

Kortom… maak je klaar voor de brugklaswerkweek! 

Voor meer informatie nodigen wij ouders en leerlingen uit om naar het ouderportaal of het leerlingenportaal te gaan.