Deze website gebruikt cookies en scripts om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Oké, ik begrijp het!

KrisKras

Het ultieme avontuur van het SMC is… het eindexamen! Maar eerst sluiten we nog de onderbouw af met het één na grootste avontuur: de KrisKras. Een week vol inspanning, ontspanning, zweten, plezier maken, ontdekken, angsten overwinnen en nog veel meer.

Onder begeleiding van twee personeelsleden trekken groepen van 20-25 leerlingen uit klas 3 door de heuvels en de bossen van de Ardennen en doen ze sportieve activiteiten zoals kajakken, rotsen beklimmen, mountainbiken, door een grot kruipen en meer. De rode daad in deze week is het verplaatsen van kamp naar kamp met al je eigen spullen in een backpack op je rug. Eén dag is berucht bij allen die op het SMC hebben gezeten: de Grote Hike, een tocht van 25 kilometer over 10 uren uitgespreid. Het is een zware beproeving maar de beloning blijkt het altijd waard te zijn.

In deze week komen leerlingen hun grenzen tegen. Grenzen van krachtsinspanning, maar ook de mentale grenzen.  Ze ontdekken dan ook dat die grens op te schuiven is, dat je meer in je hebt dan je eigenlijk had verwacht. Een heerlijk gevoel!

Meestal heeft de groep waar je deel van uit maakt hier een groot aandeel in. Overwinning en vreugde betekenen niets als je het niet kunt delen met mensen die je begrijpen. Soms ontdekken ze ook dat juist zij degenen zijn die anderen weten te helpen op moeilijke momenten. Kortom: een groot avontuur ondergaan en dat samen met je schoolgenoten doen maakt je sterker en veerkrachtiger. En het is nog leuk ook! Laat dit nou net de metafoor zijn voor de volgende ontdekkingsreis na de derde klas én de KrisKras: de bovenbouw. Je bent meer op jezelf aangewezen, hebt minder les in klassenverband, komt nieuwe uitdagingen tegen en overwint die (examens).  Je zal dan wederom zien dat je je jaargenoten nodig hebt!

 

 

 

Voor meer informatie nodigen wij ouders en leerlingen uit om naar het ouderportaal of het leerlingenportaal te gaan.