Deze website gebruikt cookies en scripts om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Oké, ik begrijp het!

Ski & Boardcamp

 

Dit schooljaar gaan we met het St. Michaëlcollege weer op skireis! Ski- & board camp is bedoeld voor de klassen 2 t/m 6. Indien er meer aanmeldingen zijn dan plekken zal er geloot worden. Klas 3  heeft voorrang op de andere jaarlagen in geval van loting.

De skidag was altijd al een groot feest, maar een echte skireis is natuurlijk nog veel spannender. De skidag blijft gelukkig ook bestaan, zodat alle klassen ook die fantastische trip nog kunnen maken! 

Samen met 50 leerlingen en 6 docenten vertrekken we op de vrijdag voor de voorjaarsvakantie. We rijden in Zuid-Oostelijke richting naar het Skigebied Melchsee-Frutt in Zwitserland.  Dit skigebied biedt aan alle typen skiërs uitdaging en voldoening, variërend van groene oefenweides tot zwarte afdalingen. Zeer sneeuwzeker en een gestage opbouw in pistes. De meeste beginners kunnen na 4 à 5 dagen het grootste deel van het gebied zien. Voor beginners starten de lessen in Melchsee-Frutt dat op 1900 meter hoogte ligt. Voor gevorderden zijn er veel uitdagende pistes, zowel bij Erzegg als bij Bonistock.

Afbeelding met kaartAutomatisch gegenereerde beschrijving

Op de piste krijg je les of ga je met één van de docenten mee op pad, afhankelijk van je niveau. Lessen worden gegeven door een gediplomeerde instructeur. Bij de indeling van de lesgroepen zal rekening worden gehouden met het niveau van de leerlingen. Hiermee wordt de veiligheid gewaarborgd, maar zal er voor iedere leerlingen in de lessen uitdaging te vinden zijn. 

Afbeelding met tekst, sneeuw, buiten, skiënAutomatisch gegenereerde beschrijving

Wanneer wij niet op de piste staan zijn we met zijn allen in het Sportcamp in Melchtal.  Mede dankzij goede prijs-kwaliteitverhouding, de flexibele mogelijkheden van de accommodatie en het skigebied, komen jaarlijks vele enthousiaste schoolgroepen naar deze locatie. Er is een centrale zaal waar iedereen samenkomt. De pistes liggen op 2 minuten rijden met de bus Daarnaast zijn er veel mogelijkheden voor avondactiviteiten op het terrein zoals: disco-avond, iglo’s bouwen, boogschieten, kampvuur en is er een zwembad mét glijbaan op ongeveer 30 minuten rijden.