Deze website gebruikt cookies en scripts om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Oké, ik begrijp het!

Athene

Sinds 2022 is er een nieuwe bestemming bijgekomen: Athene! De Griekse hoofdstad heeft meer dan 700.000 inwoners en wordt ook wel ‘De Stad van de Goden’ genoemd. Aangezien Athene barst van de historische gebouwen, maar toch ook veel nieuwe aspecten bevat, is het de perfecte bestemming voor een leuke stedenreis. De stad waar oud en nieuw samenkomen.

Tijdens onze reis bezoeken we natuurlijk dé bezienswaardigheid van Athene: de Akropolis. We leren een paar passen van Griekse dansen, beklimmen een heuvel met prachtig uitzicht, koken een keer onze eigen Griekse lunch en maken een wandeling langs de bezienswaardigheden in de stad. Musea bezoeken moet ook gebeuren en daarom gaan we naar het Akropolis Museum.

We zullen ook een middag met de bus naar een van de mooiste tempels gaan, die langs de kust te vinden is. Uiteraard stoppen we dan om even om te kunnen zwemmen.

Het vervoer in de stad doen we door middel van de bus en metro, maar we wandelen ook veel. We zorgen ook voor genoeg vrije tijd zodat er gewerkt kan worden aan de PO’s, even gechild kan worden of in kleine groepjes kan worden gegeten.  We verblijven ’s nachts in een mooi hostel dat redelijk in het centrum van de stad ligt. Om de Griekse cultuur letterlijk te kunnen proeven eten we ’s middags en ’s avonds meestal bij lokale eettentjes. De locatie en setting van de lunch en diner zal elke dag verschillend zijn. Ontbijten doen we in het hostel.

We vertrekken per vliegtuig naar Athene, waarna we na ruim drie uur vliegen aankomen. We zullen maandag vroeg in de ochtend vertrekken en op de vrijdag weer terugvliegen. Dit doen we zodat we de dagen die we hebben in deze mooie stad zo goed mogelijk kunnen benutten.

Wij hopen jullie te zien op deze prachtige bestemming.μέχρι τότε!

Suzanne Smit

Voor meer informatie nodigen wij ouders en leerlingen uit om naar het ouderportaal of het leerlingenportaal te gaan.