Deze website gebruikt cookies en scripts om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Oké, ik begrijp het!

Barcelona

Barcelona: dé Catalaanse metropool aan de Middellandse Zeekust! Al een aantal jaar organiseert het SMC de stedenreis Barcelona en sinds een aantal jaar is daar ook nog de Barcelonareis - 2 bijgekomen, vanwege het grote aantal leerlingen dat met de stedenreizen meegaat.

Tijdens beide vierdaagse reizen leer en ervaar je de cultuur, historie, architectuur, eten, sport, kunst en natuurlijk de taal van Barcelona. Tot 1992 was Barcelona een smerige havenstad, maar toen daar de Olympische zomerspelen georganiseerd werden, werd de stad flink onder handen genomen. De stad is sinds die tijd uitgegroeid tot één van de top-reisbestemmingen binnen Europa. Dit is maar goed ook, want wat zijn hier mooie dingen te zien!

Wat dacht je van de mooie bouwwerken van architect Antoni Gaudí die een artistiek, eigen karakter geven aan Barcelona, met als hoogtepunt de Sagrada Familía: de imposante kathedraal waar al sinds 1882 door honderden mensen aan gewerkt wordt, is van binnen nog mooier dan van buiten.

Barcelona ligt aan zee, maar ook op een paar heuvels. Op één van deze heuvels ligt een kunstmuseum dat gevestigd is in een indrukwekkend gebouw met een geweldig uitzicht. Een mooiere plek om je ckv-opdracht te maken, kun je je waarschijnlijk niet inbeelden. Verder bezoeken we tijdens de reis verschillende wijken van Barcelona die allemaal hun eigen geschiedenis en karakter hebben. Zo laat de Barrí Gotic – een pittoresk, oud stadsdeel – je de Middeleeuwen bijna herbeleven met zijn oude gebouwen en kleine straatjes.

Een deel van de reis bestaat uit het bezoeken van de bezienswaardigheden van de prachtige stad, zoals Park Güell, de Sagrada Familia, Plaça Catalunya en de Ramblas. Ook heb je de mogelijkheid om naar Casa Batlló te gaan (een ander kunstzinnig gebouw van Gaudí) of je bezoekt het wereldberoemde stadion van FC Barcelona, Camp Nou. Verder heb je genoeg vrije tijd om in een groepje zelf de stad te ontdekken.

Barcelona ligt niet om de hoek! Daarom gaan we met het vliegtuig. Vanaf Schiphol vlieg je er in twee uur heen. In de stad vervoer je je met de benenwagen of kun je gebruik maken van de vierdaagse metrokaart die je krijgt. Het metronetwerk ontdekken is eerst even lastig, maar als je het eenmaal doorhebt, dan zal geen enkele metro, waar dan ook, ooit nog voor een raadsel zorgen! Het (metro)spel waar je de aan het begin van de reis aan zal deelnemen, helpt je om in vogelvlucht de stad te leren kennen. De accommodatie waar je verblijft bestaat uit een hostel met in de buurt een metrostation. Het is geen luxe hotel, maar wel een uitstekende plek om met een grote groep een paar dagen te verblijven.

Bij thuiskomst zal je hopelijk meer van de Spaanse taal weten dan alleen ‘hola’ en ‘adios’. Je komt dus in aanraking met allerlei verschillende aspecten die Barcelona de stad maken die het is. Een leerzame reis zowel wat betreft de kennis die je opdoet als de persoonlijke belevenissen. Qué chulo, no?

  • Contactpersoon Barcelona: Isabelle Vente

 

Voor meer informatie nodigen wij ouders en leerlingen uit om naar het ouderportaal of het leerlingenportaal te gaan.