Deze website gebruikt cookies en scripts om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Oké, ik begrijp het!

Berlijn

❤-lich Willkommen in Berlin!!

Dé trendy kunst- en cultuurmetropool van Europa.

 

Berlijn ademt, Berlijn leeft! Na de val van de muur smolten Oost- en West-Berlijn samen, maar behielden beide stadsdelen hun kenmerkende karakter. Zo vind je alleen in Oost-Berlijn de nostalgische Ampelmännchen en kan je in West-Berlijn bijna 24 uur per dag naar de club.

Naast het kenmerkende karakter ademt de stad uit bijna alle steegjes en straatjes historie. Volg bovengronds de lijn van kinderkopjes waar de muur gelopen heeft, bezoek het Holocaust gedenkmonument of wandel langs de levensgrote Murals (graffiti) in Kreuzberg. Ervaar ondergronds de historie met een tour door een van de vele bunkers die Berlijn rijk is. Uiteraard mag een broodje echte Berlijnse döner op deze reis niet ontbreken!

 

Met de trein vertrekken we vanaf Amsterdam Centraal met de NS International naar Berlijn Hbf. Vanuit onze jeugdherberg wisselen we zowel wat zwaardere historische thema’s af met luchtige activiteiten. Zo bezoeken we het voormalige concentratiekamp Sachsenhausen, gaan we fietsend de stad verkennen, gaan de leerlingen op escape tour, bezoeken we de grote glazen koepel van de Reichstag*, gaan we langs bij de televisietoren (Fernsehturm)* en gaan we ondergronds de bunkers* in. Uiteraard blijft er ook genoeg vrije tijd over voor de shopliefhebbers, want in Berlijn kan uitstekend gewinkeld worden!

Ontdek de veelzijdigheid die deze stad jou te bieden heeft en schrijf je in! Zet die Currywurst maar vast op je eetwensenlijstje!

*(naar beschikbaarheid). 

Voor meer informatie kun je hier terecht:


Wij – de begeleiders – kijken uit naar een plezierige, gezellige en leerzame reis.

 

 

Voor meer informatie nodigen wij ouders en leerlingen uit om naar het ouderportaal of het leerlingenportaal te gaan.