Deze website gebruikt cookies en scripts om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Oké, ik begrijp het!

Lissabon

Ook dit jaar gaan we weer naar Lissabon. Met een groep van (maximaal) 27 leerlingen zullen we 4 dagen lang in en door Lissabon dwalen om de charme van deze zuid-Portugese stad aan de Taag te ervaren. 

Lissabon, de hoofdstad en de grootste stad van Portugal. Net als alle andere bestemmingen van de stedenreizen is het een echte wereldstad. Vandaar dat er in deze prachtige stad veel te doen en te bezichtigen is. Tijdens de reis leer je van alles over de cultuur, het eten, de historie, de architectuur, de kunst en natuurlijk leer je hoe jij je wegwijs maakt in zo’n grote stad.

Met de auto is Lissabon bijna 24 uur rijden, vandaar dat gekozen is om met het vliegtuig te gaan! Dit voegt voor mensen die nog nooit gevlogen hebben nog een extra hoogtepuntje toe aan de reis. Aangezien we wel alle tijd goed willen benutten begint de reis met een vroege vlucht. Eenmaal aangekomen in Lissabon beginnen de activiteiten in de stad. De eerste dag is al een dag vol actie.

In Lissabon is natuurlijk genoeg te zien, maar om de reis nog leuker te maken verlaten we de stad ook een dag. Na een half uurtje treinreizen komen we aan in Sintra, de droom van iedere vrouw of man die ooit prinses of prins heeft willen worden. De plaats is gevuld met kleurrijke kastelen en prachtige bouwwerken. We beginnen met een bezoek aan het Palacio da Pena, een van de meeste bizarre bouwwerken van de wereld. Dit is het feestpaleis van het Portugese koningshuis en dat is aan alles te zien.

Wanneer we na vier dagen weer naar huis vliegen heb jij als het goed is de citytrip van het jaar gehad. Samen gaan we ervoor zorgen dat dit een reis wordt om nooit te vergeten. Het wordt een leerzame reis, waarbij je niet alleen een nieuwe stad, maar ook een nieuwe cultuur leert kennen.