Deze website gebruikt cookies en scripts om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Oké, ik begrijp het!

Londen

Londen, de bruisende hoofdstad van Engeland en het Verenigd Koninkrijk met 7,5 miljoen inwoners is een plek die je eens in je leven bezocht moet hebben. Amsterdam kan groot lijken maar als je in het centrum van London staat dan voel je past echt wat de afmetingen van een Europese metropool zijn. In deze stad wonen meer dan 100 nationaliteiten en worden er meer dan 300 talen gesproken, aldus Wikipedia. Londen is een duizelingwekkende mix van cultuur, mode, eten en plezier van wereldformaat. Het is een stad waar tweeduizend jaar geschiedenis en blinkende moderne wolkenkrabbers hand in hand gaan. Wie je ook bent, waar je ook naar op zoek bent, grote kans dat je het hier zult vinden.

Wil jij ook dat grote en internationale meemaken, reis dan met ons mee.
 

Met KLM naar Londen! ​

We vliegen van Amsterdam Schiphol naar Heathrow Airport. Ga op tijd naar bed, want we vliegen vroeg in de ochtend! De reis duurt gemiddeld een uur en 20 minuten, maar door het tijdsverschil lijkt het alsof je maar 20 minuten onderweg bent geweest.

Vanaf Heathrow Airport nemen we de tube naar King’s Cross St. Pancras Station. Vandaar lopen we in minder dan 10 minuten naar het hostel. Het hostel, genaamd The generator ligt een beetje verborgen, vlak bij Russell Square. Het bevindt zich op een kleine wandeling van Covent Garden, Regent’s Park en het British Museum. Tijdens de ontwikkeling van het hostel hebben ze dit oude politiebureau zodanig ontworpen dat dit het straatleven van de stad weerspiegelt. We gaan de stad verkennen en ’s avond eten we in hartje Londen bij de Pizza Hut op Leicester Square. Op het menu: ‘All you can eat’ pizza & salad bar.

De volgende dag sturen we jullie er op uit met een DIY-opdrachtenroute langs alle highlights van Whitehall, het regeringscentrum van London. Buckingham Palace, the Houses of Parliament, the London Eye, the Big Ben en Trafalgar Square wil je echt gezien hebben! Met wat geluk pikken we de ‘Changing of the  guards’ mee. 

Het museum ‘The Tate Modern’ staat ook nog op het programma. Hier kunnen jullie CKV opdrachten maken. ’s Avonds eten we vroeg in het hostel en gaan we daarna genieten van een spectaculaire musical. Een hele andere belevenis dan in Nederland!

De volgende dag  bezoeken we Westminster Abbey. Later op de dag nemen we de Underground naar Camden. Voor de lunch gaan we lekker snacken bij ‘Poppies Fish & Chips’ in Camden. Dan blijft er nog tijd over voor het inslaan van souvenirs voor een niet al te idiote prijs. Na Camden gaan jullie in groepjes op pad. Dit is het moment dat jullie zelf op onderzoek uitgaan voor de praktische opdrachten. Misschien hou je tijd over om te shoppen en de stad te verkennen. ‘s Avonds eten we bij Wahaca Covent garden. 

De laatste dag gaan we na het ontbijt en na het inpakken van onze koffers naar het British Museum. Die dag staan er nog wat bezienswaardigheden op het programma. ’s Avonds vliegen we terug naar Amsterdam Schiphol.
 
Tot op Schiphol, groet van Patrick Teske

Voor meer informatie nodigen wij ouders en leerlingen uit om naar het ouderportaal of het leerlingenportaal te gaan.