Deze website gebruikt cookies en scripts om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Oké, ik begrijp het!

Londen

Londen, de bruisende hoofdstad van Engeland en het Verenigd Koninkrijk met 7,5 miljoen inwoners is een plek die je eens in je leven bezocht moet hebben. Amsterdam kan groot lijken maar als je in het centrum van London staat dan voel je past echt wat de afmetingen van een Europese metropool zijn. In deze stad wonen meer dan 100 nationaliteiten en worden er meer dan 300 talen gesproken, aldus Wikipedia. Londen is een duizelingwekkende mix van cultuur, mode, eten en plezier van wereldformaat. Het is een stad waar tweeduizend jaar geschiedenis en blinkende moderne wolkenkrabbers hand in hand gaan. Wie je ook bent, waar je ook naar op zoek bent, grote kans dat je het hier zult vinden.

Wil jij ook dat grote en internationale meemaken, reis dan met ons mee.
 

Met de Eurostar rechtstreeks naar Londen! ​

We rijden van Amsterdam CS rechtstreeks naar London St. Pancras heel comfortabel met de trein. Er is zelfs een restaurant in de trein te vinden!

Aangekomen in Londen lopen we in minder dan 10 minuten naar het hostel. Het hostel, genaamd The Generator ligt een beetje verborgen, vlak bij Russell Square. Het bevindt zich op een kleine wandeling van Covent Garden, Regent’s Park en het British Museum. Tijdens de ontwikkeling van het hostel hebben ze dit oude politiebureau zodanig ontworpen dat dit het straatleven van de stad weerspiegelt.

De eerste volledige dag sturen we jullie er op uit met een DIY-opdrachtenroute langs alle highlights van Whitehall, het regeringscentrum van London. Buckingham Palace, the Houses of Parliament, the London Eye, the Big Ben en Trafalgar Square wil je echt gezien hebben! Met wat geluk pikken we de ‘Changing of the  guards’ mee. We gaan de stad verkennen en ’s avond eten we in hartje Londen bij de Pizza Hut op Leicester Square. Op het menu: ‘All you can eat’ pizza & salad bar.

Het museum ‘The Tate Modern’ staat deze week ook nog op het programma. Hier kunnen jullie CKV opdrachten maken. Op één van de avonden gaan we genieten van een spectaculaire musical. Een hele andere belevenis dan in Nederland!

Gedurende de week proberen we jullie zoveel mogelijk van Londen te laten ervaren. Een bezoek aan St. Pauls cathedral, een boottocht over de Theems, the British Museum en nog veel meer. En natuurlijk gaan we ook door                                                                                              de stad reizen met de Underground.

Tot op Amsterdam CS, groet van Patrick Teske

Voor meer informatie nodigen wij ouders en leerlingen uit om naar het ouderportaal of het leerlingenportaal te gaan.