Deze website gebruikt cookies en scripts om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Oké, ik begrijp het!

Parijs

Parijs is een prachtige bruisende wereldstad die je gezien en ervaren moet hebben. We bezoeken in een paar dagen tijd de belangrijkste bezienswaardigheden. Je ontdekt Quartier Latin, de studentenwijk van Parijs, le Jardin du Luxembourg, le Panthéon, Les Halles,  le Marais, de wijk Montmartre en nog veel meer.

Een van de eerste dagen maken we een fietstocht door het centrum van Parijs of de minder bekende delen van de stad zoals canal St. Martin, de wijk la Villette en le Marais. 

Op onze museumdag brengen we een bezoek aan één van de vele musea zoals  Centre Pompidou voor moderne kunst, musée d’Orsay waar je de impressionisten kunt bewonderen en de beelden van Rodin of het Louvre. Een middag is gereserveerd voor de PO’s en ga je zelf op pad om de stad te ontdekken.

We beklimmen de Eiffeltoren, vast onderdeel van ons programma, maken een boottocht over de Seine, ontdekken de wijk Montmartre en de Arc de Triomphe met
het prachtige uitzicht op la Grande Arche gelegen in la Défense, aan de ene kant en de Champs-Elysées aan de andere kant. Een bezoek aan de beroemde begraafplaats Père-Lachaise is een ‘must’ en een avond met muziek behoort tot de mogelijkheden.

We eten elke avond gezamenlijk in gezellige restaurantjes in o.a. Quartier Latin en Montmartre en tussen de middag kan je genieten van een echte Franse baguette. We gaan met de Thalys naar Parijs en verblijven in een hostel in de wijk Montmartre aan de voet van de Sacré Coeur. Wil je nog meer weten over de reis? contactpersoon van de Parijs reis is Birgitte Kriek.

Birgitte Kriek

Voor meer informatie nodigen wij ouders en leerlingen uit om naar het ouderportaal of het leerlingenportaal te gaan.