Deze website gebruikt cookies en scripts om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Oké, ik begrijp het!

Sociale projecten

 

 

Een deel van de Spectrascholair activiteiten richt zich niet alleen op de leerlingen, maar ook op anderen. Er worden diverse projecten opgezet om geld in te zamelen voor goede doelen, zoals de evenementen georganiseerd door de sociale commissie, waaronder de pannenkoekenactie. Elke drie jaar kiest het SMC een nieuw goed doel uit om fondsen voor te werven. De komende jaren gaat de aandacht uit naar de 'Wensenambulance Noord-Holland'.

 

Wensenambulance Noord-Holland is een hartverwarmende organisatie die terminaal zieke patiënten helpt om hun laatste wensen in vervulling te laten gaan. Ze bieden gespecialiseerd vervoer aan om deze bijzondere wensen mogelijk te maken, zeven dagen per week, volledig gedreven door de inspanningen van 150 toegewijde vrijwilligers sinds 2010. De organisatie gelooft erin dat geen enkele laatste wens onvervuld mag blijven, en daarom bieden ze hun diensten kosteloos aan. Zij zijn volkomen afhankelijk van giften en sponsoring om hun nobele missie voort te kunnen zetten.

Bij de Wensenambulance zetten vrijwilligers met een achtergrond bij de noodhulpdiensten zich in als chauffeurs, terwijl de verpleegkundigen die aan boord zijn, hun ervaring in ziekenhuizen en hospices inzetten om de patiënten tijdens hun laatste wens te begeleiden. Dit team van professionals en vrijwilligers werkt samen om onvergetelijke momenten te creëren voor patiënten en hun families in een tijd die vaak wordt gekenmerkt door verdriet en onzekerheid.

Voor meer informatie, kan je de website bezoeken: 
https://www.wensenambulance.nl/

Contactgegevens:
info@wensenambulance.nl
085-1128133