Deze website gebruikt cookies en scripts om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Oké, ik begrijp het!

Sport

De lessen van de sportklas onderscheiden zich van de 'normale' lo-lessen door een combinatie van verbreding en verdieping. Daarnaast krijg je elke les huiswerk en wordt er van je verwacht dat je een voorbeeldfunctie aan neemt in de school. Je hebt 1,5 tot 2 uur meer LO in de week.

Verbreding

Je gaat andere sporten ervaren dan welke je meestal tegenkomt. Voorbeelden zijn schaatsen, klimmen, thaiboksen, snowboarden, rugby, flagfootball, hiphop, golf.

Verdieping

Je leert meer over diverse sporten; wat de regels zijn, maar ook hoe je die moet hanteren als scheidsrechter. Je leert hoe je een toernooi moet maken en leiden. Je gaat nadenken hoe je een beweging leert of aangeleerd krijgt en dat uitwerken in een verslag.

Huiswerk

Over elke sport maak je een 'Sportfolio' verslag. Deze verslagen worden beoordeeld met een medaille. Deze verslagen moeten minimaal een goud, zilver of brons worden afgerond. Als sporter wil je natuurlijk in de prijzen vallen!

Wie is geschikt?
  • Je vindt bewegen leuk;
  • Je vindt het leuk om samen met anderen een spel uit te denken en uit te voeren;
  • Je vindt het leuk om na te denken over wat je geleerd hebt en dat uiterst netjes uit te werken in een verslag;
  • Je wilt later misschien een baan hebben die met sport te maken heeft (gymdocent, fysiotherapeut, trainer, sportbond, gemeentesport);
  • Je bent bereid, en in staat, om regelmatig later klaar te zijn met school dan 16.30 uur. Ongeveer de helft van de lessen duren langer omdat ze buiten school zijn!
Wie is niet geschikt?
  • Je wilt alleen maar meer gymles hebben en balsporten doen, maar niet allemaal moeilijke dingen doen.
  • Je wilt geen extra huiswerk hebben (sportfolio);
  • Je sport al heel veel in de week en hebt het al zwaar genoeg om dat met school te combineren;
  • Je moet op vrijdagmiddag altijd trainen en kan daardoor niet nog later les hebben dan 16.30 uur. Vaak duurt de sportklasles langer.
Selectie

In april zal je in gaan vullen in welke Accentmodules je allemaal interesse hebt. Daaruit komen meestal zo’n 70 kinderen die in de sportklas zouden willen. Er kunnen er helaas maar 48 leerlingen in de twee klassen. De LO-docenten zullen samen overleggen wie er geschikt zijn voor de sportklas. Er wordt daarbij gekeken naar verschillende factoren zoals onder meer je gedrag in de les (goed luisteren, anderen helpen, brede interesse enz) en of je met bewegen op een gemiddeld niveau zit voor je leeftijd. We kiezen niet perse leerlingen die het hoogste cijfer hebben voor LO! Misschien vraagt je docent je wel om op te schrijven waarom je denkt dat juist jij geschikt bent voor de sportklas. 

Extra kosten Accentmodule Sport

Aan de Accentmodule Sport zijn extra kosten verbonden voor de speciale SMC-sportkleding, bestaande uit een broekje, t-shirt en een trainingsjasje. De gemaakte kosten voor deze sportkleding zijn voor jou! Deze kleding blijft jouw eigendom na het beëindigen van de Accentmodule Sport.