Deze website gebruikt cookies en scripts om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Oké, ik begrijp het!

Opdrachten uit het echte bedrijfsleven


Bij onderzoek en ontwerp (o&o) werk je als leerling tijdens een project als een professional.

Je kruipt in de huid van een bètatechnisch expert en kijkt door diens ogen naar de ‘stinkende casus’. Deze stinkende casus is de probleemstelling waarmee je aan de slag gaat en deze komt bij een echt bedrijf vandaan. Een bedrijf merkt dat er iets mis is, dat de eigen medewerkers geen tijd hebben of vastlopen, dat er vernieuwd moet worden en daarvoor schakelen ze de hulp in van de leerlingen.

De opdracht is dus niet verzonnen. Hoe je het probleem aanpakt hangt af van welk beroep jij vervult tijdens het project. Je kunt een ontwerpopdracht krijgen waarbij je een maquette of 3d-model op de computer maakt, nadat je eerst hebt onderzocht wat het beste idee is. Je kunt ook een onderzoeksopdracht krijgen, waarbij je een adviesrapport schrijft en de resultaten presenteert in de vorm van een film of animatie. Hoe het precies zal zijn hangt af van wat de opdrachtgever wil.

Van de mensen uit het bedrijf (de opdrachtgever) of van experts krijg je een cijfer voor het eindproduct en van je docent (coach) krijg je een cijfer voor het proces: hoe je hebt samengewerkt en hoe je je hebt ontwikkeld.

Voorbeelden van bedrijven waarmee we hebben samengewerkt:

 

Uw bedrijf ook hiertussen? Heeft u een mooie probleemstelling waarmee onze leerlingen aan de slag kunnen of wilt u zich hier samen met het o&o-team op oriënteren?  Neem dan contact op met onze technasiumbegeleider Sander van der Lubbe: svdlubbe@stmichaelcollege.nl