Deze website gebruikt cookies en scripts om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Oké, ik begrijp het!

Klas V1X - Projecten

 

Kennismaken & leren studeren

Dit project vindt plaats aan het begin van het schooljaar en heeft twee doelen. Ten eerste is deze dag bedoeld om de leerlingen zo goed mogelijk te leren kennen. Dit betekent dat zij een vragenlijst invullen waarop de ervaring van de basisschool wordt nagevraagd, wat zij van de brugklas verwachten en hoe zij zichzelf zien. Dit laatste wordt uitgewerkt in een mindmap. Bovendien komt het onderwerp geluk aan de orde en wordt het algemeen welbevinden in kaart gebracht.
Het tweede deel staat in het teken van leren studeren. Hoe moet je plannen, hoe bereid je een proefwerk voor? Is het erg om te falen of fouten te maken? Tot slot worden er deze dag een aantal breinprincipes uitgelegd.
 

Day for Change

Dit is een samenwerkingsproject tussen de vakken aardrijkskunde en economie.
In heel Nederland doen leerlingen mee aan Day for Change. Met een microkrediet, geleend door Day for Change, zetten zij creatieve, en vaak ook innovatieve bedrijfjes op. De meest originele en succesvolle jonge ondernemers worden uitgenodigd voor de finale in juni. De bedrijfjes presenteren zich aan een deskundige jury en maken zo kans op de titel Microkrediet Onderneming van het Jaar. 
 

Utopiaproject

De leerlingen van V1X  doen onderzoek naar duurzaamheid en milieuvraagstukken. Ze leren bij dit project een verslag te schrijven, te presenteren en een V-rede op te stellen en voor te dragen.
 
 

Ganzenproject

Op deze dag debatteren de leerlingen over de problematiek rondom de gans, leren ze de anatomie van deze dieren èn hoe je ze lekker klaar maakt! Leerlingen ontleden de ganzen zelf en worden begeleid in de bereiding van het vlees. Een spannend project waar ze nog lang over napraten!
 

Pubquiz

Een quiz aan het einde van het schooljaar met alle vwoXtra-leerlingen, met als doel uitdagen, prikkelen en het bevorderen van saamhorigheid.