Deze website gebruikt cookies en scripts om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Oké, ik begrijp het!

Klas V1X - Projecten

 

Leren studeren

Dit project vindt twee keer in de eerste helft van het schooljaar plaats. Hierin komen een aantal onderwerpen aan de orde zoals het leren van woordjes, plannen, het voorbereiden van een toets en het voorbereiden van een hele toetsweek.
Er wordt aandacht besteed aan de vraag of het erg is om te falen of fouten te maken en op welke wijze de leerlingen hun sterke vaardigheden in kunnen zetten om beter te kunnen leren. Tot slot worden er deze dag een aantal breinprincipes uitgelegd.
 

Day for Change

Day for Change is een samenwerkingsproject tussen de vakken aardrijkskunde en economie.
In heel Nederland doen leerlingen mee aan Day for Change. Met een microkrediet, geleend door Day for Change, zetten zij creatieve, en vaak ook innovatieve bedrijfjes op. De meest originele en succesvolle jonge ondernemers worden uitgenodigd voor de finale in juni. De bedrijfjes presenteren zich aan een deskundige jury en maken zo kans op de titel Microkrediet Onderneming van het Jaar
 
 

Utopiaproject

De leerlingen van V1X houden zich een aantal dagen bezig met duurzaamheid en milieuvraagstukken. Ze leren bij dit project onderzoek te doen, een verslag te schrijven, te presenteren of een V-rede op te stellen en voor te dragen.
 

Ganzenproject

Op deze dag debatteren de leerlingen over de problematiek rondom de gans, leren ze  anatomie van deze dieren en hoe je ze lekker klaar maakt! Leerlingen ontleden de ganzen zelf en worden begeleid in de bereiding van het vlees. Een spannend project waar ze nog lang over napraten!
 

Escherproject

Dit project is een samenwerking tussen de vakken wiskunde en Art & Design. De leerlingen brengen een bezoek aan het Eschermuseum in Den Haag.
Daarna ontwerpen zij bij het vak wiskunde een ‘Escherschilderij’. Bij Art & Design wordt het ontwerp op doek uitgewerkt.

The Big Challenge

The Big Challenge is een taalwedstrijd voor het vak Engels waaraan jaarlijks ruim 600.000 leerlingen uit heel Europa deelnemen.
Er wordt gedurende het schooljaar met digitaal materiaal in aantrekkelijke spelvormen geoefend waarin zij zichzelf kunnen meten met andere leerlingen uit Europa.
In maart doen leerlingen mee aan een digitale toets waarmee ze leuke prijzen kunnen winnen en waarna ze een certificaat met hun persoonlijke score ontvangen.
Doordat de leerlingen in de 1e, 2e en 3e klas van vwoXtra meedoen aan dit project kunnen we goed zien hoeveel vooruitgang ze boeken in deze drie jaar.

 

Pubquiz

Een quiz aan het einde van het schooljaar met alle vwoXtra-leerlingen, met als doel uitdagen, prikkelen en het bevorderen van saamhorigheid.