Deze website gebruikt cookies en scripts om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Oké, ik begrijp het!

Klas V2X - Projecten

 

Leren studeren

Op deze dag doen de leerlingen algemene kennis op over leren en studeren en gaan ze aan de slag met specifieke studievaardigheden voor gamma-, bèta- en alfavakken. 
Daarnaast is er aandacht voor het trainen van ontwikkelingsvaardigheden.
 

 

Omgevingsproject 

Het Omgevingsproject heeft tot doel leerlingen verder te laten kijken dan slechts de schoolgemeenschap van het SMC. 
Leerlingen kiezen een onderwerp uit de omgeving, om in een groepje te onderzoeken. De onderwerpen kunnen variëren van een vraag over de cacao-industrie tot de geschiedenis van de Zaanse Schans. Dit is een samenwerkingsproject met het Zaans Museum, waarbij het onderzoek jaarlijks aangepast kan worden.
 
 

Bezoek TU-Delft

De leerlingen krijgen van studenten een presentatie over studeren aan de TU-Delft en worden door hen op de campus rondgeleid. Zij krijgen daarbij ook uitleg over projecten waar studenten mee bezig zijn. Bovendien zijn er twee workshoprondes waarbij de leerlingen met een technisch probleem zelf aan de slag gaan. Een zeer inspirerende ervaring!
 
 

Excursie Nationaal Park Zuid-Kennemerland

Een excursie waarbij de leerlingen de hele dag buiten in de natuur zijn. Zij worden door twee boswachters rondgeleid door 'Het Nationaal Park Zuidkennemerland'. Er wordt veel verteld over de omgeving en de invloed die de dieren die er leven hierop hebben. De leerlingen gaan wisenten zien op 'Het Kraansvlak', één van de weinige plekken in Nederland waar zij te vinden zijn. Het gedrag van deze dieren heeft een groot effect op het ecosysteem en is een belangrijk aspect wat de leerlingen gaan uitdiepen. 
Het gaat hier om een vakoverstijgende samenwerking tussen de vakken biologie en aardrijkskunde. Vooraf en ook na de excursie wordt er tijdens de lessen de nodige aandacht besteed aan bovenstaand thema.
 
 

The Big Challenge en Pubquiz

Net als in V1X vinden deze projecten ook in de tweede klas van vwoXtra plaats.