Deze website gebruikt cookies en scripts om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Oké, ik begrijp het!


GSA-commissie

GSA stond vroeger voor Gay-Straight Alliance, tegenwoordig gebruiken we liever Gender & Sexuality Alliance, dit is inclusiever. Dat is gelijk waar een GSA zich voor inzet. Wij willen ervoor zorgen dat mensen die zich buiten de 'norm' van hetroseksueel en Cis-gender (1) vallen, veilig zijn op school en zich geaccepteerd voelen.

Als de GSA zijnde organiseren wij de Paarse Vrijdag. Dat wordt op veel scholen gehouden op de 2e vrijdag van december. Op deze dag kleden leerlingen en docenten
zich in het paars (of regenboogkleuren).
Zo laat je zien dat je iemands gender en seksualiteit je niks uitmaakt en dat je iedereen accepteert, voor leerlingen die worstelen met hun gevoelens voelt die worsteling minder eenzaam. 

Er gaat een lokaal komen waar we als GSA samen komen om te overleggen, iedereen vrij is om binnen te lopen met vragen of voor gezelligheid. Omdat we een vrij nieuwe commissie zijn, zijn er ideeën waaraan we nog werken, zo willen we dat de (voorlichting) lessen inclusiever worden. 

Vind je ook dat iedereen zich gewenst moet kunnen voelen op school, dat liefde in elke vorm gevierd mag worden en dat iederen zijn ware ik mag zijn? Kom dan bij de GSA-commissie!  

(1) https://iedereenisanders.nl/ontdek-leer/gender/cisgender