Deze website gebruikt cookies en scripts om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Oké, ik begrijp het!

Normandië
 

Vive la France! Vive la Normandië!  

Ontdek samen met ons de indrukwekkende geschiedenis en cultuur van Normandië in al zijn facetten! De 'geboorte' van de streek, met de Vikingen. De kroning van Willem van Veroveraar in 1066 in Engeland. En natuurlijk de stranden van D-Day in juni 1944... Normandië vertelt alle geheimen en verhalen waar zowel de Franse, Duitse als Engelse geschiedenis samenkomen.  Frankrijk, Normandie, Etretat, Kliffen, Kust, Rotsen

76 jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog is de kennis van zaken omtrent de oorzaak, de gevolgen én de enorme opoffering van mensenlevens om nu in vrijheid te kunnen leven weggezakt uit het collectieve geheugen van de Nederlanders en is het zeker ook voor onze leerlingen een ten dele abstract verhaal geworden. In de taal en cultuurlessen proberen we de discussie erover en de kennis ervan te vergroten aan de hand van authentieke teksten en bronnen, romans die parallel trekken tussen heden en verleden. Toch blijft dat papier en abstract. Om werkelijk te staan op de plek waar jonge mensen als zijzelf hun leven gaven voor anderen, gaan de theoretische beschouwingen van school, écht leven. Door samenwerking tussen de talen d.m.v. voorbereidende literatuurlessen die ingaan op oorzaak, schuld, vijandbeeld en verzoening, hopen we een bijdrage te leveren aan de kennis en bewustwording van onze leerlingen. Zelf zullen zij in hoge mate bijdrage aan de reis door middel van presentatie en onderzoek. Er is géén plek in Europa waar dit zo passend en motiverend is als de stranden van Normandië.  

Education breeds confidence. Confidence breeds hope. Hope breeds peace. 

Van het verleden stappen we in het heden! Schilderkunst - architectuur - Franse kazen en andere lekkernijen - imposante kathedralen en kastelen - pittoreske vissersdorpjes en grote steden - stranden om te herdenken en om samen te ontspannen... authentieke boutiques en grands magasins om doorheen te struinen en de sfeer van het échte Frankrijk te proeven... Dit wordt een onvergetelijke reis van verwondering en bewondering, een unieke kennismaking met la douce France voor iedereen die houdt van cultuur, geschiedenis en joie de vivre... Een reis die je bij zal blijven... Een reis die je één keer in je leven gemaakt wil hebben! 

 

Voor meer informatie nodigen wij ouders en leerlingen uit om naar het ouderportaal of het leerlingenportaal te gaan.