Deze website gebruikt cookies en scripts om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Oké, ik begrijp het!

Parijs

Parijs is een prachtige bruisende wereldstad die je gezien en ervaren moet hebben. We bezoeken in een paar dagen tijd de belangrijkste bezienswaardigheden. Je ontdekt onder andere het Quartier Latin, de studentenwijk van Parijs, le Jardin du Luxembourg, een prachtig park,  Les Halles, de oude markthallen van Parijs en het Panthéon, oorspronkelijk gebouwd als kerk maar nu begraafplaats van beroemde Fransen zoals Marie Curie en Victor Hugo. 
Een van de eerste dagen maken we een fietstocht door het centrum van Parijs of de minder bekende delen van de stad zoals het canal St. Martin, de wijk la Villette en le Marais. 
Op onze museumdag brengen we een bezoek aan één van de vele musea zoals het Centre Pompidou voor moderne kunst, het musée d’Orsay waar je de impressionisten kunt bewonderen en de beelden van Rodin of het Louvre. Een middag is gereserveerd voor de PO’s en ga je zelf op pad om de stad te ontdekken.
We beklimmen de Eiffeltoren, vast onderdeel van ons programma, maken een boottocht over de Seine, ontdekken de wijk Montmartre waar ons hostel zich bevindt,  en de Arc de Triomphe met het prachtige uitzicht op la Grande Arche gelegen in la Défense, aan de ene kant en de Champs-Elysées aan de andere kant. Een bezoek aan de beroemde begraafplaats Père-Lachaise staat ook op het programma. 

Parijs gaat voor groen. Dat kunnen wij ook, met behulp van de Omgevingswet. - Over Morgen
We eten elke avond gezamenlijk in gezellige restaurantjes in bijvoorbeeld het  Quartier Latin en Montmartre en tussen de middag kan je genieten van een echte Franse baguette. We gaan met de Thalys naar Parijs en verblijven in een hostel in de wijk Montmartre aan de voet van de basiliek Sacré Coeur. 

  • Contactpersoon Parijs: Renée Damen en Brigitte Kriek

 

Voor meer informatie nodigen wij ouders en leerlingen uit om naar het ouderportaal of het leerlingenportaal te gaan.